- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עזבון המנוחה אבו לקימה ניבין ז"ל ואח' נ' אבו רקייק ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
176749-09
22.2.2011 |
|
בפני : ירון בשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עזבון המנוחה אבו לקימה ניבין ז"ל 2. עודה אבו גלידן 3. עלייה אבו לקימה |
: 1. יעודה אבו רקייק 2. כלל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
הנתבעים מבקשים להביא ראיות לסתור את פסק הדין הפלילי שניתן בת"ד 1282/08 בבימ"ש לתעבורה בב"ש, שבו הורשע נתבע 1 על פי הודאתו (בעקבות הסדר טיעון) בגרימת מוות ברשלנות של המנוחה ניבין אבו לקימה ז"ל. הנתבעים מבקשים לסתור את הכרעת הדין וטוענים שבהתנהגות התובעים 2 ו-3 היה כדי להכשיל את בירור החבות בתאונה בשל קבורת המנוחה מיד בסמוך לאחריה ללא בדיקתה, דבר המעלה ספק בנוגע לנסיבות התרחשות התאונה. הנתבעים טוענים שמהראיות עולה אפשרות שהתאונה אירעה כתוצאה מפגיעת רכב אחר ובנסיבות שונות.
התובעים טוענים שטעמי הבקשה אינם מספיקים ומציינים כי לבקשה לא צורפה כל ראיה חדשה שלא הייתה בידי המשטרה בעת שערכה את חקירתה ואף לא צורף תצהיר להוכחת הנטען בה.
ההלכה היא כי רשות להביא ראיה לסתור ממצאיו של פסק-דין פלילי מרשיע תינתן אך ורק בנסיבות מיוחדות, כאשר הדבר דרוש על מנת למנוע עיוות דין. כאשר הרשעה נשענת על הודאת הנאשם, לא רק שהיא מבוססת על מקרה פרטי של עקרון מעשה בית-דין (המגולם בסעיף 42א לפקודת הראיות), אלא שהיא מבוססת על הודאת בעל-דין, שתועדה באופן מהימן מאוד. בבקשה שבפני לא נעשה אפילו ניסיון למראית עין להציע הסבר להודאת הנתבע 1. הנתבע 1 והיה מיוצג ע"י סניגור. אם הסיקו שניהם לאחר לימוד חומר הראיות, שראוי לו להכנס באותה עסקת טיעון, יש להניח שלדבר היו סיבות טובות. מי שמבקש כעת להתעלם מאותה הודאה, חייב לכל הפחות להניח תשתית כלשהי להוכחת טענה המרוקנת אותה מערכה הראייתי. הנתבעים פשוט מבקשים שבית-המשפט יתעלם מההודאה כאילו לא היתה. יחס כזה מרוקן את ההליך הפלילי מכל משמעות חברתית או מוסרית, ויש לדחותו. מעבר לכך ראוי לדחות בתוקף את הניסיון לטעון בערכאות טענות סותרות. אין לקבל, שאדם יזכה בהקלה בעונש על סמך הודאתו ואילו כאשר אותה הודאה עומדת לסבכו בחבות אזרחית הוא יתנער ממנה, כאילו לא היתה. הבקשה נדחית.
ק"מ נקבע ליום 4.4.11 בשעה 10:00.
ניתנה היום, י"ח אדר א תשע"א, 22 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
